zaterdag 5 januari 2008

Orde in je leven / Kijk op organizing

Ook vandaag had ik online contact met een collega-moeder: Marijke Blommendaal. Een collega thuiswerkmoeder, die ook buitenshuis werkt: ze verzorgt trainingen en helpt mensen hun leven beter te organiseren.
Ze wees me erop dat het een ware eye-opener kan zijn om voor jezelf op te schrijven welke rollen je op jezelf hebt genomen: bijvoorbeeld moeder, partner, zelfstandig ondernemer, vrijwilliger, maatje van jezelf enz. Bedenk vervolgens voor jezelf wat je in die rollen wilt bereiken. Een tip om dit heel beeldend te maken is: stel je voor dat het je begrafenis is. Wat zou je willen dat mensen over je zeggen, wat al die rollen betreft?

Voor particulieren organiseert Marijke trainingen om de tijd van hun leven te organiseren.

Neem eens een kijkje op haar site: www.kijkoporganizing.nl

vrijdag 4 januari 2008

Blog over moeders en hun thuiswerk

NEDERLANDS

Nicole, een collega-moeder (http://www.dagboekvaneenthuisblijfmoeder.blogspot.com/), attendeerde me vandaag op een leuke blog waarin moeders beschrijven hoe ze hun werk aan huis aanpakken. De moeite waard!
Ook erg leuk vind ik de illustratie van Larry Jones (www.larryjonesillustration.com) die de blog siert en die me ook wel doet denken aan de illustratie die Gurli Feilberg (www.feilberg.nl) voor mijn thuiswerkmamasite en boekje heeft gemaakt, zie hiernaast.



donderdag 3 januari 2008

Mijn zoon en oogappel

woensdag 2 januari 2008

"L'enfer, c'est les autres", Sartre

NEDERLANDS
Vanochtend hoorde ik op de Franse radio over een goed iniatief: het gratis beschikbaar stellen van een Franse krant aan gedetineerden. De man van de krant in kwestie, France-Ouest, als ik het goed heb, zei dat de uitspraak 'L'enfer, c'est les autres' (De hel, dat zijn de anderen) onwaar is. 'L'enfer, c'est le repli sur soi-même'. De hel is als je je terugtrekt, als je in je schulp kruipt. Het is heel belangrijk voor gedetineerden om toch in contact te staan met de buitenwereld.
De vergelijking loopt (uiteraard) mank, maar als alleenstaande thuiswerkmama voel ik me soms ook een beetje gevangen. Daarom is het een van mijn voornemens om ook in 2008 actief te blijven zoeken naar contact met de buitenwereld.
ENGLISH
This morning I heard something on the French radio about a good initiative: making a French newspaper available to prisoners for free. The man in question, from France-Ouest, if I am not mistaken, said that the quote from Sartre "L'enfer, c'est les autres"(Hell=the others) is very untrue. "The hell, is shutting yourself off from the outside world". It is very important for prisoners to stay in touch with the outside world.
Of course, I am hardly a prisoner, far from it, but as a single work-at-home mum, I sometimes feel like one. Therefore one of my resolutions for the new year is to keep on actively seeking contact with the rest of the world in 2008 as well.

dinsdag 1 januari 2008

Nieuw jaar, nieuwe voornemens / New Year's Resolutions


NEDERLANDS

Ja, ik heb deze cartoon al eens gebruikt, maar hij is zoooo toepasselijk!

Hij is afkomstig van de site http://www.wahm.com/ van Cheryl Demas.


ENGLISH

Yes, I've used thid cartoon before, but it is sooo appropriate!

It's from Cheryl Demas' http://www.wahm.com/ site.





maandag 31 december 2007

Vrouwenwoensdag.nl


Het nieuwe jaar staat voor de deur. Ik voel een zekere opwinding. In het nieuwe jaar wordt het allicht weer een uitdaging om de balans te vinden tussen werk en privé, lichaam en geest, tijd met vrienden en tijd voor mezelf, leuke projecten en lucratieve projecten (jaaaa...er zijn natuurlijk ook projecten die leuk en lucratief zijn)...

Er zijn genoeg thema's waarmee ik aan de slag wil. Dat geldt denk ik voor veel vrouwen. Of ze nu moeder zijn of niet. Of ze nu thuis zijn, thuis werken of een baan hebben buiten de deur. Daarom wil ik jullie attenderen op een leuk initiatief: vrouwenwoensdag. Elke 2e woensdagavond van de maand wordt een lezing gegeven over belangwekkende onderwerpen zoals voor jezelf beginnen, balans, opvoeden, herintreden...

Zie voor meer informatie: http://www.vrouwenwoensdag.nl/


zondag 30 december 2007

Vakantiegenoegens / Holiday pleasures

NEDERLANDS
Vakantie....heerlijk de hele ochtend in een badjas rondlopen. Langzaam op gang komen met Thomas. Uitgebreid de tijd nemen voor tijdschriften en kranten die ik normaal gesproken alleen maar doorblader. Zalig!
Maar mijn arbeidsethos laat zich nooit lang onderdrukken, dus elke dag kruip ik wel even achter de computer. Momenteel ben ik bezig met het vertalen van een roman van de hand van mijn eigen vader: Frederik Philip Kuethe. De roman is sterk autobiografisch. Ik vind het bijzonder om aan dit project te werken. En toch, als ik eraan werk, dan zie ik de tekst puur als ...een tekst. Een mooie tekst. Maar er kleven geen emoties aan die met mijn eigen leven te maken hebben. Dat komt misschien omdat werken met taal mijn vak is. Die afstand ervaar ik overigens als plezierig. Net als de routine, elke dag 2 uur aan dit project besteden, niet meer, niet minder. Leve de vakantie!
ENGLISH
Holidays...spending the entire morning dressed in a bathrobe. Getting started slowly, with Thomas. Taking ample time to read magazines and newspapers I normally only flip through. Bliss!
But my working ethic being what it is...I do spend a bit of time at my desk every day. At the moment I'm working on the translation of a novel written by my own father: Frederik Philip Kuethe. The novel is strongly autobiographic. It's special to work on this project. But still, when I'm working on it, I consider the text to be...exactly that, a text. A wonderful text, for that matter, but a tekst. Without emotions concerning my own life. This is perhaps because my profession is all about working with langauge, with texts. I'm happy about this distance. I also like the routine, spending 2 hours on this project every day, not more, not less.