donderdag 3 april 2008

Agenda / Vrouwenwoensdag

Momenteel leven we op gespannen voet, mijn agenda en ik. Het is altijd hetzelfde, in mijn enthousiasme neem ik stelselmatig teveel hooi op mijn vork. Het is om radeloos van te worden.

Ik had het al eerder over het leuke initiatief vrouwenwoensdag. En als ik zie wat ze allemaal aan onderwerpen in petto hebben, kan ik alleen maar hopen dat ik binnenkort weer wat meer tijd in mijn agenda heb. Oordeel zelf:

Ondernemer: wat ben jij waard? Bescheidenheid kan in de weg staan van het vragen van een goede prijs voor je dienst of product. We kijken deze avond zowel naar de opbouw van je tarieven als naar het lef dat nodig is om jezelf echt in de markt te zetten. http://www.vrouwenwoensdag.nl/agenda/92 (Culemborg)
Iedereen kan netwerken Leer het spel van effectief netwerken voor jezelf of je onderneming. Netwerken kan je ingangen geven voor opdrachten, voor promotie, meer invloed op wat je wenst of op ander werk. Zie je de voordelen ervan in, maar lijkt het je een boel gedoe? Netwerken kan ook leuk zijn en je onverwacht bijzondere ontmoetingen en momenten opleveren. http://www.vrouwenwoensdag.nl/agenda/127 (Haarlem)

Werk en inspiratie Hoe inspirerend is jouw baan? Hoeveel energie geeft het je en is dat in balans met de energie die je erin stopt? Tijdens deze avond ga je ontdekken hoe je zelf meer uit je werk kunt halen. Niet per se door van baan te veranderen, maar vooral door te kijken naar jezelf. Ontdek hoe je meer passie in je werk kunt ervaren, welke talenten je hebt en hoe je ze kunt inzetten. http://www.vrouwenwoensdag.nl/agenda/117 (Almere)
Timemanagement: doen wat je wilt doen Je weet het allemaal best. Maar waarom doe je toch soms niet wat je je had voorgenomen. Of hoe krijg je het voor elkaar dat je wel blijft doen wat je wilt? Vanavond staan we stil bij je overtuigingen met betrekking tot timemanagement. Je krijgt handvatten om ze te beïnvloeden, je krijgt zicht op waar je energie naar toe gaat en je krijgt timemanagement-tips. http://www.vrouwenwoensdag.nl/agenda/123 (Amsterdam)
Timemanagement: Toveren met tijd Kom je altijd tijd tekort? Denk je dat een dag eigenlijk meer dan 24 uur zou moeten hebben? Heb je aan het einde van een (werk)dag het idee dat je te weinig gedaan hebt? Vind je termen als 'urgent', 'belangrijk' en 'prioriteren' ook zo moeilijk te plaatsen? Dan is ‘Toveren met tijd’ iets voor jou. Onder begeleiding van een ervaren coach wordt het thema dat gebaseerd is op de principes van timemanagement op een heldere, praktische en nuchtere manier behandeld. http://www.vrouwenwoensdag.nl/agenda/110 (Tiel)

dinsdag 1 april 2008

Structuur & Cursus

Een tijdlang heb ik de structuur in mijn leven los gelaten. Ik voelde me een kneus, een beroepsneuroot met mijn vaste patronen, mijn discipline(die in kleine details tot uiting komt, zoals het feit dat ik de ontbijtboel afwas vóór ik Thomas naar school breng, terwijl ik daarna de hele dag thuis ben)en mijn uitgebreide to do-lijsten.
[Er is overigens een blog gewijd aan het fenomeen to do-lists en dat is nu een boek: To-Do List: From Buying Milk to Finding a Soulmate, What Our Lists Reveal About Us', van Sasha Cage]
Het resultaat was nagenoeg rampzalig. Het huis leek wel een slagveld, de afwas bleef een week staan, ik kreeg veel minder gedaan en terwijl ik me de eerste dagen ontspannen voelde, bevrijd, voelde ik me allengs gestresster worden naarmate de week vorderde en mijn prestaties niet.
Dus ik ben weer terug naar mijn oude zelf.

Dit betekent niet dat er nooit ruimte is voor iets nieuws. Zo staat deze week in het teken van een intensieve schrijfcursus. Daarnaast loopt mijn werk gewoon door en dat is aanpoten, maar weer valt me op tot hoeveel een mens in staat is binnen een bepaald raamwerk, binnen een bepaalde structuur.

De cursus is de moeite waard, we krijgen gereedschap mee om blokkades te overwinnen, personages te scheppen en writer's block te doorbreken. Een stok achter de deur blijkt heilzaam te werken, niet alleen voor mij, ook voor de andere cursisten.