zaterdag 1 december 2012

Geld, gezin en geluk

Wat mij in Nederland opvalt (ik woon hier alweer meer dan 12 jaar....) is dat veel mensen denken dat geld, gezin en geluk elkaar op de een of andere manier uitsluiten. Ik ben dol op de zangeres Anouk maar ik word enorm kregel als ik haar hoor zingen over 'all the money that you work for can't compare to love'. Alsof je er of voor je kinderen kunt zijn of geld kunt verdienen. Financiële zorg is ook zorg!

Hoe dan ook, dat het een uitdaging is om je aandacht te verdelen over deze belangrijke levensgebieden is absoluut een feit. Met veel plezier las ik onlangs het boek 'Geld, gezin & geluk' van Eef van Opdorp en Daniëlle Knapen. Eef 'ken' ik al van het programma 'uitstel van executie'. Het boek is helder geschreven en legt de nadruk op je kunt doen. Een verfrissende aanpak. Het is verdeeld over twaalf hoofdstukken / twaalf maanden. Je wordt echt gestimuleerd om als gezin aan de slag te gaan met je financiën. In elk hoofdstuk wordt een specifiek thema belicht, variërend van voordelige vakanties boeken tot aan de auto vaker laten staan. Ook ervaringen van andere gezinnen komen aan bod. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een opdracht die ook iets competitiefs inhoudt, bijvoorbeeld het verkopen van spullen die niet meer nodig zijn via Internet en daarna kijken welk gezinslid de beste opbrengst heeft behaald.
Nuttige info, bruikbare tips en vrolijke illustraties. Aanrader! Ook leuk als cadeau, zeker met de feestdagen in het verschiet. Als cadeau aan jezelf is het ook uiterst geschikt. Om straks het nieuwe jaar fris te starten, nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Zie ook de site voor mijn recensie http://www.thuiswerkmamas.nl/