maandag 5 mei 2008

Film NMA



Ik had het al eerder over mijn zus Florine en over het lieve briefje dat ze me ooit schreef over leven, en dat je dat kunt leren.

Nu doet mijn zus Florine wel meer dan lieve briefjes schrijven. Ze is ook de moeder van twee zoons (Niek, 5, David, 3), de vrouw van Harry en een werknemer van de NMA.
Het is in dat kader dat ik het NMA-filmpje over de clementieregeling hierboven heb geplakt.
Een tijdje geleden belde Florine me op "dit is een noodgeval, kun jij de ventjes vanmdidag hebben?", "ja hoor" zei ik. Op dat moment waren hier in huis: Thomas en Laura (10), Julia (5) en de tweejarige tweeling Lara en Julie. Het was een onwaarschijnlijke chaos van duploblokken en kleurplaten en ik zat erbij en keek ernaar. David en Niek konden er wel bij. Florine bleek langer dan gepland te moeten werken, ze was betrokken bij het maken van de film over clementie. Toen ze haar zoontjes kwam halen had ze iets heel zakelijks, heel dynamisch over zich. Ze zag er goed uit, met haar perfecte figuur en een getailleerde witte blouse. Toen ik open deed zei ze "ik heb zo'n hectische dag gehad!", toen ze de deur van de zitkamer opende en de kinderen zag (en de ravage) voegde ze er aan toe "jij zo te zien ook".

Het is heel leuk om nu de vruchten van haar werk (en dat van de rest van het NMA-team) te zien. De film staat ook op www.nmanet.nl

Libelle

Dag allemaal,

Op deze zonovergoten lentedag maak ik me er makkelijk van af: ik sta in de Libelle van deze week, pagina's 87 en 89. Misschien geen wereldnieuws, maar kom...

Misschien schokkender (voor mensen die me goed kennen) is het feit dat ik gisteren boeken de deur uit heb gedaan. Voor zo'n boekenwurm een hele prestatie. Zo langzamerhand slibt het huis dicht en er moest iets gebeuren. Something's gotta give.

En nu nog een uurtje vertalen en dan lekker naar het strand met Thomas, het leven is zo gek nog niet.

zondag 4 mei 2008

Nieuwe maand, nieuwe mama van de maand

Een nieuwe maand betekent ook dat er een nieuwe mama van de maand op de thuiswerkmamasite staat. Deze maand is dat Francine Plaisier van de verhalenfabriek.

Grappig genoeg heeft een vriendin en collega van me, Nicolet Breukelaar, een vertaalbureau met de naam de vertaalfabriek, maar dit even terzijde.

Francine runt samen met partner Tim de verhalenfabriek. Ze voeren opdrachten uit in het onderwijs en in het bedrijfsleven. In het onderwijs gaat het om de bovenbouw van de basisschool. Kinderen worden aangespoord om op vroege leeftijd hun toekomstdromen te formuleren. Dit gebeurt aan de hand van een drietal leermomenten: eerst worden de verhalen in kleine groepjes gedeeld. Vervolgens is er een plenaire sessie waarin kinderen hun toekomstvisie presenteren en ten slotte is er een sessie waarin plaats is voor uitwisseling met mensen uit het bedrijfsleven.

Zie voor meer informatie over de Verhalenfabriek:
www.verhalenfabriek.nl

Benieuwd hoe Francine haar werk combineert met de zorg voor haar gezin?
Kijk op www.thuiswerkmamas.nl , op de welkomstpagina zie je een mooie foto van Francine en onder de tab 'Werken'', in de rubriek
Hoe krijgen ze het voor elkaar?
kun je Francine's profiel downloaden.