vrijdag 29 februari 2008

Ewerkforum

Niet alle thuiswerkers zijn zelfstandig ondernemer. Ook telewerken (vanuit huis werken voor een baas) komt steeds vaker voor.
Philip Todd, directeur van EwerkForum (een stichting die thuiswerken promoot):
"Niets is zo stressverhogend als een vertraagde trein terwijl de kinderen bij het schoolhek wachten."

Heb je behoefte om af en toe vanuit huis te werken, maar wil je werknemer zijn/blijven?

Neem eens een kijkje op de site van het EwerkForum:
www.ewerkforum.nl

woensdag 27 februari 2008

Voor Eden: zo krijgt ze het voor elkaar

Hoi Eden,
"Hoe krijgt ze het voor elkaar?" heb ik alweer heel wat jaren geleden gelezen. Het is geen praktisch how to-boek, maar een luchtige roman over een zekere Kate, medio dertig, die een carrière heeft in de financiële wereld. Ze heeft ook twee jonge kinderen en een man. Haar leven is een soort logistieke nachtmerrie,waarin ze voortdurend akrobatische toeren moet uithalen. Ze voelt zich voortdurend tekort schieten op alle fronten(herkenbaar!).

Ik heb het destijds in het Engels gelezen en herinner me uitdrukkingen als 'sheer exhaustion' en 'excruciating boredom' waarmee ze het moederschap (op sommige momenten, wel te verstaan!) omschrijft.

Een geestig boek, maar geen literatuur met een grote L.

Kijk anders even op de link die ik in mijn berichtje had geplaatst, dan kun je wat meer lezen (zoals reacties van lezers)en je een beeld vormen...

En nu ga ik het voor elkaar krijgen om a) te ontspannen in bad en b) op tijd naar bed te gaan. Minder spectaculair dan het leven van fondsmanager Kate, maar mijn leven is echt en het hare fictie...

maandag 25 februari 2008

Hoe krijgen we het voor elkaar?

Soms vraag ik me af hoe we het allemaal voor elkaar krijgen. Werken en zorgen. Het huishouden runnen en de financiën regelen. Sportief en sociaal zijn. Tijd maken voor onszelf en voor onze familie.
De eerlijkheid gebiedt me te melden dat ik het niet voor elkaar krijg. Gelukkig zijn er altijd wel een paar dingen die lukken, maar de levensgebieden die te wensen overlaten zijn legio.
Daarom is het heerlijk om te lezen over andere moeders en hun worstelingen. In een periode waarin het niet goed met me ging las ik het boek 'Hoe krijgt ze het voor elkaar?' van Allison Pearson, over Kate Reddy, moeder van 2 kinderen en een hoogvlieger in de wereld van high finance. Ook zij krijgt het niet allemaal voor elkaar. Meer weten over dit herkenbare boek over de zwarte kanten van succes? Klik op onderstaande link van Bol.

Hoe krijgt ze het voor elkaar
Anne Pearson

zondag 24 februari 2008

Kapers op de kust

Het valt niet mee om kalm te blijven, zelfs niet op deze stralende zondagmiddag.
Bij het opstarten van de computer moest ik vaststellen dat mijn site www.thuiswerkmamas.nl is gekaapt! Gehackt!
In wat voor wereld leven wij,verdorie? Wie, o wie, kan er last hebben van een site over thuiswerken & moederen?

Maar goed, misschien maakt het deze tip des te toepasselijker. 1 van de leuke aspecten van (wijlen?) mijn site is (was?) dat ik veel mailtjes van andere moeders krijg (kreeg?) met hun tips. Zo tipte Tamara Vanhoudt mij over het boek 'Boedhisme voor Moeders', te koop via Bol.Com, zie hieronder

>
Boeddhisme voor moeders
Sarah Napthali