woensdag 31 augustus 2011

Maak het! met je creatieve webwinkel, Machteld Stilting



We leven in een tijdsgewricht waarin vaak neerbuigend wordt gedaan over manuele arbeid. We zijn verlengstukken van onze computers, staren dagenlang naar beeldschermen, verliezen steeds meer voeling met ons lichaam en doen steeds minder zelf. Als je toch af en toe een schilderij maakt, een taart bakt of een meubel bouwt word je al snel voor gevaarlijke gek versleten of uit je vriendenkring geweerd 'die heeft echt teveel tijd om handen'.
Gelukkig is er een kentering merkbaar. Een trend die uit Amerika is overgewaaid. Crafting is weer helemaal in. De belangstelling voor handwerk neemt toe. Het is geweldig om te ontdekken hoe dingen gemaakt worden. Zelf aan de slag te gaan. Al je zintuigen in te zetten. Soms blijft zoiets een hobby, dan maak je dingen voor je eigen kring familieleden, vrienden en kennissen. Soms wordt het echt een professionele activiteit. Machteld Stilting heeft een zalig boek geschreven over deze tweede categorie: Maak het! Met je eigen webwinkel, uitgegeven door A.W. Bruna


Dit heb ik normaal gesproken alleen met thrillers van Nicci French maar ik kon het boek niet wegleggen. In het boek staan interviews met maar liefst 20 crafty girls. Levendige anecdotes, genuanceerde verhalen (niet die ergerlijke hoera-sfeer),boeiend. Daarnaast bevat het boek ook veel feitelijke en zeer nuttige informatie over hoe je van idee tot product komt, over verzekeringen, over formats webwinkels, over bloggen en zo kan ik nog wel even doorgaan. De kleurrijke foto's vullen de tekst goed aan en maken het geheel nog levendig.

Het enige dat ik heb gemist is -bijvoorbeeld aan het einde-een opdracht of iets dat de lezer zelf kan doen, een test of een vragenlijst o.i.d. Ik kreeg nl spontaan zin om zelf aan de slag te gaan. Maar goed, een echte creatieveling bedenkt zo'n opdracht zelf.

Het boek kost nog geen twintig euro en m.i. een echte aanrader. Zie ook mijn site voor een recensie:
http://www.thuiswerkmamas.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=54&Itemid=98