zaterdag 5 mei 2012

Borstvoeding

Oproep: voor mijn thuiswerkmamas-site ben ik op zoek naar vrouwen die anecdotes over borstvoeding willen delen. Die worden dan op de site gezet. Interesse? Mail me dan op vertaalslag@planet.nl

Borstvoeding. Wat is het alweer lang geleden dat ik die heb gegeven. Ik bewaar er goede herinneringen aan, die momenten van intimiteit met je kind, het dierlijke aspect ook.
Ik vind het vreselijk als er druk wordt uitgeoefend op moeders om borstvoeding te geven. Soms gaat het wel, soms gaat het niet. In dat laatste geval is er geen man of vrouw overboord. Lukt het wel, dan is het een bijzondere ervaring. De combinatie werk & borstvoeding is dan weer een ander verhaal. Toen Thomas klein was ging hij in Gent naar een onthaalmoeder, zoals het daar heet. Dat bood geborgenheid, een huiselijke sfeer en flexibiliteit. Als ik thuis werkte dan vroeg ik altijd of de onthaalmoeder me wilde bellen zodra hij honger keeg. Dan sprong ik op mijn fiets en was binnen enkele minuten bij hem. Na de voeding keerde ik weer huiswaarts om verder te vertalen. Ideaal!
Minder rooskleurige herinneringen zijn er ook. Ik werkte voornamelijk als tolk en reisde dagelijks van Gent naar Brussel. De nachtvoeding en de ochtendvoeding deed ik wel nog, maar  meer zat er op een gegeven moment niet in. Het gevolg was dat ik tijdens de koffie-en lunchpauze mijn melk in de wc moest 'lozen'. What a waste. Dat het mogelijk is om werk en moederschap te combineren, daar ben ik van overtuigd. Dat het lastig is, dat weet ik zeker.