zaterdag 19 januari 2008

Andere werelden

Mijn hemel, wat een druilerige dag. Grauwheid troef. Thomas was vandaag met geen mogelijkheid vooruit te branden. Zelf ben ik even de stad in gegaan, op bezoek bij mijn middelste zus en haar gezin...Thomas bleef thuis, ik was mobiel bereikbaar. Heerlijk dat dit tegenwoordig kan, wat een ongekende vrijheid opeens!

Maar het weer, hè, dat blijft tegen zitten. Zo zacht, maar zo grijs. Bah. De hele stad lijkt in grauwe grijsschakeringen gehuld. Maar gelukkig ben ik met een verhaaltje bezig. Een verhaaltje dat zich afspeelt in een romantisch klein Iers eiland. Nu zal het daar vast ook veel regenen, maar in mijn verbeelding zie ik alleen maar fantastische landschappen, groen gras, spectaculaire rotspartijen en het schuim van de oceaan. Heerlijk om altijd te beschikken over andere werelden, al zitten ze alleen maar in je hoofd...

En in het onwaarschijnlijke geval dat iemand die dit leest alles weet over het eilandje Inis Meain:
neem contact met me op! (vertaalslag@planet.nl)

vrijdag 18 januari 2008

Nieuwe blog

Het leven van deze thuiswerkmama is niet saai. Zo heb ik besloten om deze blog ééntalig te maken: Nederlands.

Voor de Engelstaligen ben ik een nieuwe blog gestart:
http://businessanddiapers.blogspot.com/

Toegegeven, er staat nog maar weinig op. Komt tijd, komt raad.
Maar nu ga ik vieren dat het weekend is!

donderdag 17 januari 2008

Mama wil


Mama wil....vrije tijd

Mama wil...lekker eten

Mama wil...flexibele werktijden

Mama wil...een toegewijde moeder zijn

Mama wil...goed presteren

Mama wil...genoeg verdienen

Mama wil...creatief zijn

Mama wil...lieve mensen om zich heen

Mama wil...genoeg slaap


Deze mama in ieder geval wel.


Ik attendeer jullie hierbij op een leuke, nieuwe site:



woensdag 16 januari 2008

Vrienden & ebay

MASCHA

In één van zijn romans (misschien wel in mijn favoriete werk van hem, Tender is the night) schrijft Scott Fitzgerald 'you often have a better time with new friends than with old friends.' Dit ben ik hartgrondig met hem oneens. Één van de voordelen van ouder worden is nu juist dat je kunt laven aan het gezelschap van mensen die jou van haver tot gort kennen, met wie je ups en downs hebt meegemaakt.

Zo iemand is Mascha voor mij. Net als ik moeder. Net als ik van een zoon. Net als ik (deels, in haar geval) thuiswerkmama. Vandaag kwamen zij en haar zoontje eten. Vertrouwd. Gezellig. Zij heeft een webwinkel op ebay en verkoopt allerlei leuke spullen: vintage servies, ouderwets speelgoed. Neem eens een kijkje! http://stores.ebay.nl/Mies-Mas




dinsdag 15 januari 2008

Bloggen

Ik zit in mijn comfortabele bureaustoel, kop koffie bij de hand, Lucinda Williams op de achtergrond...het leven van deze bloggende thuiswerkmama is zo gek nog niet.

Over mijn blog:
-De blog is een aanvulling op mijn thuiswerkmamasite (http://www.thuiswerkmamas.nl/). Kort gezegd, de thuiswerkmamasite gaat vooral over de 'theorie' en de blog vooral over de 'praktijk'.
-Het is mogelijk om te reageren op de berichten in de blog. Misschien ben je het hartgrondig met me oneens. Of heb je iets vergelijkbaars meegemaakt. Reacties zijn welkom!
-De blog wordt vrijwel dagelijks bijgehouden. Je kunt je erop abonneren. Scroll helemaal naar beneden en dan zie je onderaan, links de mogelijkheid 'abonneren'. Dan krijg je een melding in je mail dat er een nieuw bericht is geplaatst.
-Van deze blog je startpagina maken? Ga naar Internet, helemaal rechts in de hoek klik je op
'extra', dan zie je een afrolmenu. Klik op de laatste optie, helemaal onderaan 'Internetopties' en vul de URL in: http://www.thuiswerkmamas.blogspot.com/
-Hoe meer mensen de blog lezen, hoe beter! Vertel vrienden en kennissen over deze blog, al is het maar zodat mensen kunnen lezen dat er altijd wel iemand is die er een nog grotere zooi van maakt, net als deze Bridget Jones-achtige moeder.

Groetjes aan iedereen, Anne-Bridget Jones, c'est moi-Marijn

maandag 14 januari 2008

Het Mama Masterplan

Opvoeden kun je niet uit boekjes leren. Herstel, kun je niet uitsluitend uit boekjes leren. Maar opvoedboeken kunnen wel heel inspirerend zijn en handvaten bieden.
Dit geldt ook voor 'Het Mama Masterplan' van Christine Pannebakker. Eerder schreef ze 'Wie ben ik?' en 'Vrouw en geld'.

Voor meer info, surf naar http://www.hetmamamasterplan.nl

zondag 13 januari 2008

Logeerpartij

Logeerpartij
Niet zo lang geleden was een logeerpartij nog een hele logistieke operatie. Over en weer bellen met andere ouders over eet-en slaapgewoontes, matrasje van op zolder halen, zorgen voor wat lekkers voor een 'middernachtpicknick' (ik vulde altijd 2 broodtrommels met snoep, fruit en een drankje en legde die op tafel, onder een doek, soms deed ik er een klein cadeautje bij), opletten of een kind geen heimwee kreeg enz.
Dit weekend heb ik meer tijd voor mezelf gehad dan in de afgelopen maanden en dat kwam ook door een logeerpartij. Wat kunnen dingen veranderen! Thomas had zijn vriendje Anthony te logeren. Een schat van een kind. En wat kunnen die twee kletsen! Omdat ze al zo groot zijn (respectievelijk 10 en 11) mochten ze van mij in nun eentje gaan eten bij de pizzeria op de hoek. Ze kregen geld mee en een mobieltje. Ook ben ik voor de zekerheid nog heel even gaan kijken. Ik smolt toen ik die twee zag zitten. Ben zelf lekker op de bank gekropen met een afhaalmaaltijd en een tijdschriftje. Toen ze terugkwamen zei Thomas blij 'het was heel gezellig met zijn tweetjes'. En nu zijn ze -alweer met zijn tweetjes- naar de bioscoop, ik haal ze straks wel even op, want moe als ze zijn wil ik niet dat ze zelf door de stad gaan zwalken. Want van slapen is niet veel gekomen, dat is dan een constante factor!