zaterdag 27 augustus 2011

Ik + jij = wij van Marja Baseler


Een paar jaar geleden volgde ik een cursus jeugdliteratuur schrijven in Amsterdam. Onze eerste opdracht was het beschrijven van de rol die lezen in onze kindertijd vervulde. We waren niet te stoppen!

Tegenwoordig hebben kinderen weliswaar veel andere vormen van eh, entertainment tot hun beschikking, toch stemt het me tevreden dat er zo'n enorme waaier aan kinderboeken beschikbaar is.

Onlangs las ik een boek van Marja Baseler, met illustraties van Dagmar Stam. Het heet 'ik + jij= wij' en is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of zes. Ik kan me voorstellen dat ouders een leidende rol spelen als kinderen tussen de zes en de acht dit boek lezen maar dat het daarna ook heel goed zelfstandig kan worden gelezen. Het boek is nuchter en vrolijk van toon, net als de illustraties overigens. Een breed scala aan onderwerpen komt aan bod: van wat iemand tot een pestkop maakt tot aan hoe het is om er een broertje of zusje bij te krijgen.

Het is een aanrader, ook als cadeau zeer geschikt!

Voor meer informatie verwijs ik naar mijn thuiswerkmamas-site, waar een samenvatting te vinden is (op de welkomstpagina en bij de docs):
www.thuiswerkmamas.nl


En nu ga ik koken, terwijl ik droom dat ik kinderboekenschrijfster ben...