maandag 6 oktober 2008

Vaders en Zorg

Via het Godinnenspektakel (een emancipatiebeweging voor mannen en vrouwen) kreeg ik een persbericht toegestuurd over zorgende vaders.
Het spijt me toe te moeten geven dat vaders op mijn blog zwaar onderbelicht zijn. Dit klemt te meer omdat ik als ik uit het raam kijk tijdens een concentratiedip -en daar heb ik nogal eens last van- ik steeds vaker vaders zie die tijdens hun 'papadag' hand in hand met hun kleuter de wereld gaan verkennen. In het boek 'Vrouwen en Ambitie', geschreven door Anna Fels, uitgegeven door Reunion, wordt gesteld dat mannen in bepaalde situaties zich uitstekend van hun zorgtaken weten te kwijten. Zelf zie ik ook vaak dat vaders op een leuke, spontane manier met hun kinderen omgaan. Sterker nog, wij vrouwen kunnen daar nogal wat van leren, zo valt me dikwijls op hoe toegewijd mijn stiefvader is naar mijn zoon Thomas toe. Hij geeft hem in ieder geval zijn onverdeelde aandacht. Dat vind ik een sterk punt van mannen. Garry(een Ier, tevens de nieuwe man in mijn leven) zei daarover heel laconiek 'well, love, men simply don't multitask'.

Maar nu terug naar het Godinnenspektakel. Het persbericht dat ze me stuurden vond ik zeer de moeite waard. Het behandelt ook het belangrijke thema'mantelzorg'.

Ik heb het op mijn site gezet:
www.thuiswerkmamas.nl, onder de tab 'werk'.

Want op dit gebied is er nog veel werk aan de winkel!

zondag 5 oktober 2008

Het Mooie Mamma Manifest

Er zijn dagen waarin ik de behoefte voel om de werken van Proust te lezen (nou, nee, laat ik eerlijk zijn, ik heb alleen 'Un amour de Swann' gelezen, maar wel meerdere keren, telt dat ook?) en er zijn dagen waarop iets lichtere kost er met liefde in gaat. Op zo'n dag is het boek 'Het Mooie Mamma Manifest' een aanrader. Een boek over hoe je van moederschap een feest maakt, hoe je geniet van je kind en toch nog een deel van je identiteit van vóór je moeder werd bewaard. Prachtig geïllustreerd door de schrijfster zelf (Anna Johnson), met tal van tips, weetjes en leuke anecdotes.

Een aaanrader voor elke moeder!