zaterdag 26 november 2011

Eerst jij, dan ik!


Misschien moet ik voor een uitgeverij gaan werken. De meeste mensen die ik ken besteden hun weekends aan 'recreatie' (het woord alleen al!),aan verplichtingen van huishoudelijke aard of aan een combinatie van deze twee tijdsbestedingen.

Zelf breng ik op vrije dagen heel wat uurtjes lezend door. Het gaat dan vooral om boeken die relevant zijn voor de thuiswerkmamas-site en die ik ook samenvat. Het lezen is dan ook plezierig en functioneel tegelijk.

Dit weekend was een boek van Marja Baseler aan de beurt, een auteur waar ik veel waardering en bewondering voor koester en van wie ik al eerder boeken recenseerde.
In haar boek Eerst jij, dan ik! bespreekt ze tal van kwesties die voor kinderen tussen de 6 en de 12 relevant zijn: hoe los je een ruzie op? Hoe kun je je mening op een eerlijke en vriendelijke manier uiten? Hoe gedraag je je als je bij een vriendje wordt uitgenodigd om te komen spelen of logeren? En hoe zit het met taakjes in huis, verkeersregels en tafelmanieren? Een breed scala onderwerpen komt aan bod in dit vrolijk geïllustreerde boek.
Lees voor meer info mijn samenvatting op http://www.thuiswerkmamas.nl/