vrijdag 3 april 2009

Solidariteit


Solidariteit tussen moeders is vaak ver te zoeken. Hier heb ik al eerder mijn verbijstering over uitgesproken, het is ook bijzonder jammer dat vrouwen elkaar afvallen over iets dat zo wezenlijk is. Carrièremoeders die worden bestempeld als harteloze wezens die hun kinderen bij de opvang 'dumpen' en moeders die zich fulltime aan de kids wijden en daar erg vóór zijn worden dan weer als moedermaffia betiteld, het is om moedeloos van te worden. Als thuiswerkmama blijf je in zekere zin buiten schot omdat je vlees noch vis bent. Mmmm.

Wat me dan wel weer blij maakt is dat er op de een of andere manier online een grote solidariteit tussen moeders bestaat, die zich soms uitstrekt tot het 'echte' leven. Zo heb ik aan mijn thuiswerkmamasite een paar echte vriendschappen over gehouden en legio leuke, warme en interessante contacten.

In dat licht wil ik jullie graag attenderen op de nieuwe mama van de maand: Corrie Oppeneer-Heslinga. Zij heeft vier kinderen (een zoontje van nog geen één, een dochter van twaalf en nog twee kinderen van 5 en 6) en heeft daarnaast een praktijk als carrièrecoach/loopbaanbegeleider. Druk genoeg zou je denken! (Sterker nog, petje af dat zoiets lukt!), maar zij heeft toch de energie en solidariteit om zich open te stellen voor andere thuiswerkmoeders en/of aspirant-thuiswerkmoeders. Ze zegt het volgende:

"Tevens mag iedereen mij altijd vrijblijvend benaderen voor een eerste advies of vraag. Ook als het gaat om vanuit huis werken en gezin combieren en jij denkt dat het je nooit gaat lukken. Vanuit mijn eigen ervaring kan ik zeggen dat het je zeker gaat lukken als je ook echt wil en jezelf serieus neemt. Dat wil niet zeggen dat het altijd makkelijk gaat, maar realiseer je dan dat je bewust hebt gekoen om meer bij je kinderen te zijn en dat er ook steeds meer moeders zijn die ervoor kiezen om werk en gezin te combineren. Weet dat je dus in een 'groeiende' markt zit. Welcome to the club of Working At Home Mothers!!!".

Benieuwd naar Connie? Op www.thuiswerkmamas.nl is meer info over haar te vinden in de tab 'Werk', 'Hoe krijgen ze het voor elkaar?'. Ook heeft Connie een site:www.carrieresteps.nl. Aanrader!

maandag 30 maart 2009

Dankbaarheid


In mijn slaapkamer heb ik sinds kort een 'Lara en Julie-enclave'.
Op de muurt heb ik twee prinsessen geschilderd. En wat vonden de dametjes?
"Eh, ze zijn een beetje mooi en een beetje niet mooi" zei Julie. Drama queen Lara ging nog wat verder "Bin beetje verdrietig, hun jurk is niet roze". Toen ik dit aan hun moeder vertelde grinnikte ze "ondankbare honden".
Kinderen zijn vaak niet zo blij of dankbaar als wij ouders hopen als we met zorg een cadeau voor ze hebben uitgezocht of een extra inspanning hebben verricht. Thomas gaf me laatst zelfs een cadeau terug (een CD) met als enige uitleg: "ik haat liefdesliedjes".
Daar staat tegenover dat kinderen blij kunnen worden van kleine dingen. Wat me al sinds jaar en dag opvalt is hoe vrolijk ze worden als je van tevoren iets voor ze klaarzet: of dat nu een mooi opgemaakt bed is of een dienblad met wat lekkernijen. Ze spreken het niet uit maar het feit dat je aan ze hebt gedacht terwijl ze er (nog) niet waren speelt hier duidelijk een rol in want als ik dingen klaarzet in hun bijzijn is het effect totaal niet hetzelfde.
Het zijn net mensen, kinderen.

zondag 29 maart 2009