dinsdag 16 november 2010

Geweld op school

Laatst liep het uit de hand op de middelbare school van Thomas.
Jongeren van andere scholen kwamen naar zijn school om ruzie te zoeken, brachten wapens, messen en knuppels mee. Éen scholier raakte zwaargewond, de rest bleef gelukkig ongedeerd. Angstaanjagend, zulke incidenten, want iedere ouder weet: alles van waarde is weerloos.


Thomas in actie


Met het voornemen om elke dag iets in mijn blog te schrijven is het net zo gesteld als met mijn voornemen om....regelmatig te sporten, het huishouden in kleine porties te verdelen en mijn sociale leven bij te houden. Al jaren draait mijn leven om mijn zoon, mijn werk en een groepje dierbaren. Voor 'extraatjes' is weinig tijd of energie beschikbaar. Daar vecht ik al lang niet meer tegen, dat is zinloos. Zoals mijn vriendin Lind wel eens zei: "je kunt niet meer geven dan je hebt."

Soms is mijn leven dan ook een tikje saai te noemen. Het heeft iets slooms, op het apathische af. Gelukkig heb ik een zoon die beslist dynamisch is. Als klein jochie leefde hij zich uit met fietsen en judotoernooien, wat later werd het breakdancen en nu is het skaten geblazen. Hoewel ik me zorgen maak om schedelbreukfracturen en meer van die narigheid, ben ik ook blij dat hij een compleet mens is, niet alleen een hoofd maar ook een hart, niet alleen geest maar ook lichaam. Dat geldt natuurlijk voor ons allemaal, maar hij leeft en handelt ernaar. De foto hierboven is van hem in actie, onlangs. Deze foto is geplaats op de site van Tacky, een bekende skateboardingsite.