zaterdag 29 maart 2008

Mama wil


Graag wil ik jullie aandacht nog eens vestigen op de site www.mamawil.nl, waar ik het in mijn blog van 17 januari ook al eens over had.

De stichting Mama Wil...wil positieve aandacht voor werkende moeders en hun partners genereren door te inspireren, te verbinden en te doen.

Neem eens een kijkje op de site en volg de virtueel werkende moeders Wil de Jong, die zwanger is, Wil Kloek, een herintreedster en Wil Charmed, onderneemster.
Deze vrouwen staan voor verandering en proberen werk en zorg zo te combineren dat werkplezier behouden blijft, soms met veel succes, soms met minder. Herkenbaar?

woensdag 26 maart 2008

van kaartenhuis naar gekkenhuis

Met Pasen hadden Thomas en ik een paar heerlijke luilekkerdagen. We waren in de buurt van Hardenberg, in het tweede huisje van mijn ouders. Geen computer, geen telefoon. Geen stadsleven, geen sociale afspraken. Geen deadlines, geen rekeningen. Kort maar krachtig genieten.

Gisteren begon het werkzame leven weer. En hoe! De ene spoedklus volgde de andere op, een kleine tolkopdracht bij een notaris liep tegen de gewoonte in erg uit en mijn kaartenhuisje stortte in.

Thuis is het al helemaal chaos troef, heb al tijden geen gelegenheid om op te ruimen. En al stond er in de Viva een geestig artikel met de titel 'Mess is more', waarin werd betoogd dat netheid wordt overschat en dat rommel zijn voordelen heeft, ook daar zijn grenzen aan. Hier in huis grenst de situatie aan het onleefbare inmiddels, ik kan werkelijk niets meer vinden en besteed mijn tijd noodgedwongen dus aan het zoeken van belangrijke papieren, huissleutels e.d, waardoor van mijn fragiele kaartenhuis steeds minder over lijkt te blijven.

Van kaartenhuis naar gekkenhuis, als het zo doorgaat!

Ik meld me weer als ik wat orde heb kunnen scheppen in de chaos in mijn huis en in mijn hoofd. Wens me sterkte!

zondag 23 maart 2008

Even vrij

Het blijkt nog niet zo eenvoudig te zijn om elke dag iets te schrijven. Daarom heb ik sinds een tijdje het tempo teruggeschroefd naar eens in de twee dagen schrijven, maar ook dat haal ik niet altijd, het is droevig met me gesteld. Maar dat wisten jullie al!

Om de droefheid te verhelpen ga ik even weg. Met Thomas en neefje Niek. Naar het tweede huisje van mijn moeder en stiefvader, in de buurt van Hardenberg. Om Pasen te vieren, compleet met Paasbrunch, eieren zoeken, eieren verven en Paasvuur.
Als ik terug ben meld ik me weer.

Fijne Paasdagen!