zondag 16 september 2012

Thuiswerkmamadilemma's

Ik ben al een decennium lang thuiswerkmama. De laatste jaren doe ik weer wat vaker een klusje buiten de deur maar mijn hart ligt thuis en de hoofdmoot van mijn werk ook. Via mijn thuiswerkmamasite (www.thuiswerkmamas.nl) heb ik veel contact met andere thuiswerkmoeders. Geweldig vind ik dat.

Zo kreeg ik onlangs een bericht van Antoinette Drop, IBCL lactatiekundige en draagdoekconsulent.
Zij gaf als tip voor moeders met kleintjes mee dat het gebruik van een draagdoek handig kan zijn: je hebt je handen vrij en je hebt je kleintje bij je. Deze methode gebruikte ik ook toen Thomas een kleine baby was en ik in de eerste tijd af en toe kleine vertalingen maakte. Ik herinner me nog hoe ik hield van het contrast tussen zijn rustige ademhaling enerzijds en mijn driftige getik op de computertoetsen anderzijds.

Antoinette Drop vroeg zich af wat je moet doen als je een belangrijk zakelijk telefoontje moet voeren en de kinderen zijn in een drukke stemming en willen er doorheen praten.

Suggestions, anyone?

Ik heb slechts 1 zoon en vaak zette ik hem dan -pedagogisch niet zo verantwoord-voor een video of voor de televisie. Toen hij wat ouder werd legde ik hem uit dat als er overdag werd gebeld dat het voor het werk kon zijn en dat hij stil moest zijn. Sommige opdrachtgevers toonden veel begrip bij het horen van kindergeluid op de achtergrond. Tegenwoordig is het natuurlijk ook wat makkelijker geworden om weg te lopen -als het geluid de spuigaten uit loopt-omdat we allemaal looptelefoons en mobieltjes hebben.
Ook heb ik heel lang voornamelijk via e-mail gecommuniceerd met zakenrelaties. Snel, goedkoop, efficiënt en je hoort het kindergeluid niet!