donderdag 19 juli 2012

Greep op je geld

Geef toe, het is er het weer voor. Woebegotten grey skies, zoals Tom Waits het uitdrukt. Tijd om handen, weinig zin om naar buiten te gaan. Dus heb ik me vandaag gestort op een klusje dat ik al enige tijd had uitgesteld: orde brengen in mijn privé-financiën en dat nog wel online. Op http://www.afaspersonal.nl/ heb ik mijn afschriften toegevoegd, mijn uitgaven gecategoriseerd en tips bekeken over hoe het anders kan. Hoe het beter kan. Het schenkt enorm veel voldoening, want grip je geld = grip op je leven.

dinsdag 17 juli 2012

Anarchistische bibliotheek

Vriendin Khadija had gelijk toen ze onlangs zei dat we veel van onze kinderen kunnen leren. Van Thomas kan ik flexibiliteit leren. Een positieve instelling. Zelfvertrouwen. Relativering. Het vermogen om grenzen te stellen op een vriendelijke manier.

De laatste tijd is Thomas erg bewust bezig met de maatschappij, de mens en politiek. Zijn vader zei ooit dat ik hem kort moest houden 'want dat is de beste manier om anarchisten te kweken.' Een erg strenge opvoeder ben ik niet geweest maar Thomas is wel een anarchist geworden.

Voor mij als ouder is het heel belangrijk om me in de wereld van mijn zoon te verdiepen. In dat kader bezocht ik gisteren op aanraden van Thomas de anarchistische bibliotheek hier in Den Haag. De bieb is gevestigd in de binnentuin van een appartement en ademt rust uit. Ik werd er vriendelijk ontvangen en wegwijs gemaakt. Er kwam een gespek op gang over ideologie, woongemeenschappen en het punkbandje van zoonlief. Met twee boeken onder de arm (het communistisch manifest & anarchy works) verliet ik het pand. We blijven van onze kinderen leren, alleen de manier waarop verandert.




http://ak070.wordpress.com/anarchistische-bibliotheek/