vrijdag 29 april 2011

22 mei relikwieën maken Den Haag Wilma Marijnissen

Wat ik elke thuiswerkmoeder kan aanraden is om nu en dan helemaal op te gaan in iets anders dan werk of zorg. Dat kan van alles zijn: van wadlopen tot bungee jumpen, van vogels kijken tot een vriendinnenavond organiseren.

Scheppend werken is een aanrader. In dit verband graag jullie aandacht voor een dag die wordt georganiseerd door beeldend kunstenaar Wilma Marijnissen: 22 mei, in Den Haag. Die dag kun je een persoonlijk reliek/objectje maken onder de bezielende leiding van de kunstenaar. Het programma duurt van tien tot ongeveer vijf uur en omvat o.a een korte inleiding tot reliken door een broeder, opwarmoefeningen, associaties en uitwerking en een nabespreking. Tussen de bedrijven door is er een lunch en verder door de dag heen koffie/thee. Er wordt veel aandacht geschonken aan vorm, kleur en compositie. De kosten bedragen 50 euro all-in.

Meer weten? Mail Wilma dan even op wilma_marijnissen@planet.nl

woensdag 27 april 2011

Financiële opvoeding / tel je geld

Ja, ik verval in herhalingen. Over dit onderwerp heb ik al meer dan eens geblogd. Het is nu eenmaal een van mijn stokpaardjes en dat is zo zalig aan bloggen, je kunt veel aandacht besteden aan je lievelingsonderwerpen.

Ik ben van mening dat kinderen al op school zouden moeten leren met geld omgaan. Wat kun je met je zakgeld doen? Hoe kun je als kind geld verdienen? Welke spaarvormen bestaan er? Wat is Internet bankieren? Hoe kun je rondkomen van een bepaald budget?

Al te vaak denken mensen dat financiën eigenlijk los staan van hun leven. De gevolgen zijn rampzalig. Het omgekeerde geldt m.i. ook: wie in zijn kindertijd al heeft ervaren dat geld een deel is van het leven komt minder snel in de problemen, begrijpt dat geld een spel is en laat de financiële administratie niet versloffen.

Daarom vestig ik ook jullie aandacht op een boek voor kinderen: TEL JE GELD, van Annelou van Noort. Dit boek kost 12 euro 95 en beschrijft de geschiedenis van geld, hoe kinderen en ouders afspraken kunnen maken over zakgeld en waaraan kinderen hun zakgeld uitgeven. Zie voor meer informatie.

Mijn mantra in dit opzicht is 'Ik gun Thomas geld en een leven. Dat gun ik mezelf trouwens ook.'