maandag 22 september 2008

Van 10 tot 2 BV, Arlette van Dort


Zelfstandig ondernemen is leuk, heel leuk zelfs. Wel is het zo dat de meeste ondernemers, zeker de zelfstandigen zonder personeel, naast het 'eigenlijke werk' nog tal van klussen moeten verrichten zoals de administratie afhandelen, zorgen dat apparatuur goed werkt en nieuwe klanten werven. Druk dus.
Toch kiezen steeds meer vrouwen voor parttime ondernemen. Ze bouwen hun zelfstandige activiteit langzaam maar zeker op, terwijl er genoeg tijd en ruimte over blijft voor hun gezin, een parttime vaste baan ernaast en/of hobby's.
Parttime ondernemerschap is voor veel vrouwen een slimme manier om werk en privé te combineren en om grip te hebben en te houden op hun zakelijke en hun privé leven. Aanrader voor vrouwen die deze stap overwegen is het boek 'Van 10 tot 2 BV', geschreven door Arlette van Dort (die overigens zelf het parttime ondernemerschap combineert met een baan in loondienst en een gezin). Dit boek biedt tips over het opstellen van een ondernemingsplan, je doelen verwoorden,jezelf ontwikkelen en de combinatie van een eigen bedrijf en eventuele zorgtaken. Er komen tal van ervaringsdeskundigen aan bod, zoals Anouk van Schaardenburg van Goed Gemerkt, die een webwinkel in hoogwaardige labels voor (kinder)kleding begon toen ze niet de juiste etiketten voor haar eigen kind kon vinden.
Het boek leest lekker weg en geeft handige tips. Een aanrader voor vrouwen die graag eigen baas zijn met het moederschap willen combineren.

Geen opmerkingen: