Af en toe is het heerlijk om onverstandig te zijn. Zo ook nu: een stapel afwas in de keuken, de pups moeten eigenlijk naar buiten en op mijn bureau ligt een vertaling die nog niet af is (maar die dat op korte termijn wel behoort te zijn). Sinterklaasgedichten moeten niet in elkaar geflanst en er dienen boodschappen te worden gedaan. E.e.a. bij voorkeur binnen de drie kwartier die ik nog heb vóór zoon Thomas naar huis komt voor de lunch. Mmmm...
En wat doe ik dan? Even iets in mijn blog schrijven. Geen staaltje time management om trots op te zijn, maar ach, zelfs op je 41ste ben je wel eens rebels.
Als ik een slechte bui heb vraag ik me wel eens af waarom ik vauit huis ben gaan werken. De buitenwereld denkt dat je niet echt werkt, de grenzen tussen privé en zakelijk vervagen volledig en de onderbrekingen zijn talrijk, zeker sinds ik geen enkele vorm van opvang meer gebruik. Versnipperde werkdagen en een hobby-achtig imago, mmmm. Daar moet iets tegenover staan. Nou, dat is ook zo! In het boek van Marieke Hoogwout 'Een nieuwe carrière na je 35ste' (aanrader!) komt Francine van de Verhalenfabriek aan het woord. Ze geeft aan dat het krijgen van kinderen voor haar een echt keerpunt vormde wat de invulling van haar tijd met werk en met privé-dingen betreft. Grote vragen gaan een rol spelen, zo beschrijft ze. Één van die vragen is me bijgebleven 'Wat kan ik van mijn kinderen leren?'.
Zelf kan ik enorm veel van Thomas leren. Zo is het iemand met een enorme mildheid jegens zijn medemens. Hij kan zich fantastisch in een ander inleven, begrijpen waarom iemand doet zoals die doet. Sympathie en empathie. Ook bezit hij een aanstekelijk gevoel voor humor. Is hij oneindig veel laconieker en ook positiever dan ik ben. Daarnaast is het een intens, gevoelig en creatief mens.
Dat ik veel tijd met hem kan doorbrengen en ook de kleine dingen van zijn jonge leven meekrijg is enorm waardevol en ik ben er stellig van overtuigd dat mijn huidige manier van werken hier een positieve rol in speelt. Dus ach, ja, die versnipperde tijd en dat theemutsimago, dat neem ik graag voor lief.
Nu nog even aan de vertaalsag tot hij thuis komt voor zijn boterham. Het leven is zo gek nog niet.
vrijdag 5 december 2008
vrijdag 5 december
op 02:16 Gepost door AM
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten