zaterdag 24 mei 2008

Vivienne

Hoe dat bij jullie zit weet ik niet, maar ik vind het fijn om inspirerende voorbeelden te hebben.
Zo iemand is voor mij Vivienne Westerhoud van www.mamas.nl, die ik alweer een paar jaar ken.

Een vrouw die zich inzet om te zorgen dat de combinatie werk en kinderen vlotter loopt, zonder dat de kinderen of het werk eronder lijden.

Ze was op TV te zien in de Dragon's den:
http://dragonsden.kro.nl/uitzendingen_2008/aflevering_3.aspx

Ze zocht investeerders voor haar van 9 tot 3 vacaturebank.

Onvoorstelbaar maar waar, ze liet 70 000 euro schieten omdat ze trouw is aan haar principes en haar eigen koers wil varen. Kijk, daar fleur ik helemaal van op. En ik niet alleen vermoed ik!

vrijdag 23 mei 2008

Waardevol initiatief

Via de thuiswerkmamasite kwam ik in contact met Carmen Smallegange. Deze mama is begonnen met een vrijwillige counsellor/coachingsite ten behoeve van No-Kidding: een organisatie die zich inzet voor mishandelde kinderen.
Een waardevol initiatief.

Neem eens een kijkje op:
www.yourfoundation.nl

Inspirerend.

Het Roer Om

Het Roer Om. Ben waarschijnlijk één van de enige Nederlanders die het programma in kwestie maar 1 keer heeft gezien. Overigens wel tamelijk hilarisch. 2 carrièretijgers uit Londen die de rat race voor gezien hielden en een prachtig kasteeltje in Frankrijk kochten. Het ene drama volgde op het andere, zo deed het warme water het niet meer, net vóór er een grote groep mensen een huwelijk zouden komen vieren. Een programma waarbij je je regelmatig afvroeg of mensen niet van de regen in de drup terecht waren gekomen.

Maar ik dwaal af. Ook ik gooi het roer om. Minder drastisch, dat wel. Vanaf vandaag wil ik me op de schrijversmarkt storten en mijn vertaalactiviteiten afbouwen. De juridische vertaalpraktijk biedt uitdagingen, maar genereert ook veel stress. Hoge werkdruk en krappe deadlines laten zich niet altijd even goed combineren met (alleenstaand)ouderschap. Ook geloof ik dat je dingen met hart en ziel moet kunnen doen, en anders moet laten. Ik herinner met dat ik ooit voor managementgoeroe Maister moest tolken en dat hij over werken het volgende zei: "be as much of a class act as you can possibly be, or get the hell out."

Onderwerpen waarover ik graag schrijf?
* Ouderschap, opvoeding
* Eten, koken
* Thuiswerken, freelancen, zelfstandig ondernemen
* Films
* Literatuur
Mocht iemand die dit leest behoefte hebben aan een artikel, reportage of column over één van bovenstaande onderwerpen, of mocht iemand een gouden tip hebben voor een beginnend schrijfster...reageer dan vooral!
Mijn e-mailadres is: vertaalslag@planet.nl

donderdag 22 mei 2008

Geluk in het kwadraat


Ook deze week heb ik weinig tijd gehad voor mijn blog.

Thomas en ik hebben sinds kort twee schattige pups: Laïka en haar broertje Spike. Geluk in het kwadraat.

Over dubbel geluk gesproken, een paar weken geleden nam ik bovenstaande foto van Lara en Julie in de hangmat op het balkon. Ik geef het met tegenzin toe (als fervent taalliefhebber), maar ...a picture says more than a thousand words.

maandag 19 mei 2008

Sri Lanka



Omdat ik met een verhaal over Sri Lanka in mijn hoofd zit doe ik veel research naar dit land, zowel online als offline. Vandaar bovenstaand youtube-filmpje. Ooit woonde ik er zelf, met mijn vader, moeder en zusjes. Ik bewaar er mooie herinneringen aan. Inmiddels is het land al enige tijd een strijdtoneel en gaat er geen dag voorbij zonder meldingen van geweld. Paradise lost.