dinsdag 3 juni 2008

MAUD Design

Mijn site over thuiswerken heeft me heel wat gebracht. Zo krijg ik zeer regelmatig leuke reacties. Ook word ik niet zelden attent gemaakt op leuke sites, boeken en winkels die -van ver of dichtbij- met werken en moederen te maken hebben.
Een ander leuk aspect is dat ik me in tal van onderwerpen mag verdiepen en dit naar mezelf dan als 'research' bestempel. Zo verdiep ik me momenteel in het fenomeen webwinkel, een tak van sport waar je heel wat thuiswerkmoeders kunt vinden.

In het kader hiervan kwam ik op de site van MAUD.Design:
www.mauddesign.com


Maud Sinot was tijdens haar zwangerschap op zoek naar hippe accessoires voor de babykamer. Ze vond niets geschikts en ontwierp een aankleedkussenhoes in een print die ze later Combat noemde. Inmiddels is haar zoon Lucas 4 en er zijn tal van andere ontwerpen gevolgd, zoals een speeltje dat bevestigd wordt aan het aankleedkussen, schouderspuugdoeken en matrasbeschermers.

Kinderen dienen wel vaker hun ouders tot inspiratie. Want het is maar de vraag of Milne ooit die prachtboeken over Winnie de Poeh had geschreven als hij geen vader was geweest.

Wat ik er ook mooi aan vind is het volgende: niet zelden wordt er geklaagd (ook door ondergetekende, moet ik ruiterlijk toegeven) over het feit dat kinderen een carrière in de weg kunnen staan. En het is waar: je mogelijkheden als ouder zijn anders dan je mogelijkheden als niet-ouder. Maar het cliché (voelen jullie hem al aankomen?) dat je er veel voor terug krijgt is absoluut waar. En in sommige gevallen leidt de komst van kinderen tot een nieuwe, bloeiende carrière. Kinderen zijn eigenlijk nooit een obstakel, maar ze leiden je wel dikwijls naar andere keuzes. En dat is vaak zo gek nog niet.

maandag 2 juni 2008

Tineke Schonck

Nieuwe week, nieuwe kansen (zoals mijn vriendin Monique vaak zegt). En nieuwe maand, nieuwe mama van de maand op mijn site www.thuiswerkmamas.nl.
Deze maand is dat Tineke Schonck,die samen met een vriendin een boek schreef over hoe je als moeder ook tijd en energie voor jezelf maakt.
Misschien moet ik het maar eens bestellen...

Neem eens een kijkje op en/of bekijk Tineke's profiel op mijn thuiswerkmamasite (in de tab 'Werk', hoe krijgen ze het voor elkaar?).

Deze niet altijd even blije en zeker niet perfecte moeder gaat weer aan de slag...