zondag 4 december 2011

Opgeruimd Zamarra



Orde stond lang niet op mijn prioriteitenlijstje. Sterker nog, ik kon intens genieten van een zekere mate van chaos. In de weekenden nam de chaos de vorm aan van een opengeslagen krant op de bank of van een mok met een restje koffie ergens op de grond. Onder werktijd was de chaos nog vele malen erger. De stapels dossiers, vakbladen en administratie namen soms lachwekkende vormen aan.
Naarmate de jaren verstreken kon ik de rommel steeds minder goed aan. Hoe strakker de deadline, hoe minder tijd ik heb om die handige woordenlijst terug te vinden.
Quality time met Thomas wil ik niet verspillen aan het zoeken naar de schaar/de lijm/de nietmachine. Ook mijn esthetische behoeften zijn verschoven. Het geeft me rust als de tafels hier in huis aan het begin en aan het einde van de dag leeg zijn.


In mijn zoektocht naar bruikbare tips om orde te scheppen in de chaos heb ik al heel wat boeken gelezen. Sommige boeken waren prachtig om te zien maar totaal onbruikbaar voor iemand met mijn beperkingen qua geld, tijd en karakter. Andere boeken stonden bol van voor de hand liggende tips. Onlangs vond ik eindelijk een boek op dit gebied waar ik wel echt iets aan had. Een boek dat ruimte biedt aan de verschillende types mens die er zijn, een boek dat motiveert om aan de slag te gaan, een boek dat je helpt om goede gewoonten aan te leren. Het gaat om het boek OPGERUIMD! Het ultieme organizing boek, van Zamarra Kok, uitgegeven door Karakter.
Op de site van thuiswerkmamas (rubriek huis) kun je mijn bespreking lezen.