vrijdag 8 januari 2010

Aanrader: Breitnerlaan

Dit blog heb ik dan wel 'dagboek van een ploetermoeder' gedoopt (bekt lekker!) maar ik voel me lang niet altijd een ploeteraar. Integendeel, regelmatig voel ik me de koningin te rijk met een werkschema dat ik rond Thomas kan plooien,afwisselende opdrachten en een ietwat bouwvallig doch sfeervol en ruim huis. Het kan slechter!

Ook is het met deze barre koude een enorme luxe om grotendeels thuis te werken. Vanuit mijn werkkamer zie ik mensen zich een weg banen door regen, sneeuw en ijzel, terwijl ik mijn geld verdien...op mijn sloffen. Letterlijk,dan.

De laatste week voelde ik me echter volop ploetermoeder. Keelpijn, liefdesverdriet en geldgebrek zijn op zich al vervelend genoeg maar als opeens alle werkapparatuur gaat haperen (ik kon niet meer mailen, niet meer Internetten en niets meer printen) is het lastig om dingen van de zonnige zijde te zien, zullen we maar zeggen. Welwillende vrienden die met tips kwamen van het kaliber 'soms helpt het om de stekker er even uit te trekken' kon ik wel schieten, want dat had ik natuurlijk al lang en breed geprobeerd, telefoontjes naar help desks wierpen geen vruchten af en in een computerwinkel om de hoek werd ik zo akelig behandeld dat ik het etablissement verliet, de winkelier een spoedig faillissement toewensend.
Nadat ik 2 nachten aan een stuk al het mogelijke en onmogelijke had geprobeerd, inclusief het uit elkaar halen van het modemkastje en het vervangen van kabels moest ik me gewonnen geven. Erg akelig. Maar mijn moeder wist, zoals altijd, raad. Haar advies was om contact op te nemen met de ict experts van de Breitnerlaan. Zo gezegd zo gedaan. Ze zijn vandaag gekomen, hebben de boel aan de praat gekregen en advies uitgebracht. Een opluchting, want maandag heb ik een deadline.

Voor thuiswerkmama's uit Den Haag en omstreken de gegevens van deze bekwame en klantgerichte professionals:
Breitnerlaan ICT computer experts
Breitnerlaan 299
2596 HA Den Haaag
070 3264518
www.breitnerlaan.nl

Overigens ook voor thuiswerkmama's elders in het land een aanrader, want ze hebben ook een telefonische help desk die uitstekend schijnt te werken.

Zelf ben ik blij dat ik weer een reden minder heb om me in zelfmedelijden te wentelen...

donderdag 7 januari 2010

Terug naar de PC

Daar ben ik weer, na een lange periode van afwezigheid. Niet terug naar de kust (al woon ik op een kwartiertje fietsen van Scheveningen), maar terug naar de PC. En dan bedoel ik helaas niet de PC Hoofstraat te Amsterdam, maar terug naar mijn eigen trouwe personal computer.

Ruim zes maanden lang was ik niet bij machte om iets aan mijn blog of site te doen. Perikelen op privé-gebied lagen hieraan ten grondslag. Het leven zelf hield me in een ijzeren greep en alles wat ik naast de hoofdzaken (de zorg voor Thomas, de zorg voor het gezinsinkomen en het contact met een handjevol dierbaren) pleeg te doen moest wijken.

Nu is er weer wat rust in de tent en heb ik weer heel veel zin om weer de handen uit de mouwen te steken en aan mijn sites en blogs te werken. Zo las ik in LOF een oproep van een vrouw die graag tips wil over de combinatie werken en pubers. Een begrijpelijke vraag. Ik heb -God zij geprezen- slechts één puber maar ik ervaar de combinatie werk en zorg nu niet als eenvoudiger dan toen Thomas op de basisschool zat. Enerzijds is het wel zo dat Thom veel meer op eigen benen staat dan vroeger, best een aantal uur alleen thuis kan blijven en het ook begrijpt als ik over opdrachten vertel. Anderzijds is het zo dat hij bijna dagelijks ruim voor drie uur weer thuis is, niet zelden in het gezelschap van vrienden die even luidruchtig zijn als hij. Me concentreren op een vertaling voor de president van de Hoge Raad terwijl Thomas en zijn kornuiten Nirvananummers coveren vergt het uiterste van deze ploetermoeder. En als ik mijn toevlucht zoek tot troosteten grijp ik vaak mis. Althans...dan blijkt alleen de verpakking van het eten nog in de ijskast te liggen. GRRR!
En dan heb ik nog relatief makkelijk: ik heb slechts één kind -lekker overzichtelijk zou je denken- en kan mijn klussen grotendeels vanuit huis verrichten. Wat te denken van andere alleenstaande moeders die wel aan kantoren en aan kantoortijden gebonden zijn?

Wie heeft er tips voor moeders van pubers?
Stuur een mailtje naar vertaalslag@planet.nl

En nog even een overzicht van mijn sites:
www.thuiswerkmamas.nl
www.businessanddiapers.com
www.vertaalslag.net