donderdag 4 februari 2010

You gotta move

De ANWB heeft prachtige reclames. Ook de begeleidende muziek is toepasselijk en zorgvuldig gekozen. Hoe sjachrijnig ik ook ben, van 'you gotta move' word ik altijd weer vrolijk.

Laatst was er een informatie-avond op de middelbare school van Thomas. Hij belde me vanuit de centrale hal met de vraag of twee vriendjes mochten blijven slapen. Dat mocht. Dit betekende wat gehannes met matrassen en beddegoed maar ik vind het altijd leuk om de vrienden van Thomas te leren kennen. Op de basisschool ging dat automatisch, nu ligt dat anders. De vrienden in kwestie zijn net wat ouder dan Thompie, zitten ook een klas hoger. Aardige jongens. Natuurlijk werd er die nacht weinig geslapen en veel 'gekeet'.
De volgende dag moest ik werken aan een ingewikkelde vertaling over scheepsrecht. Ik moest de jongens in kwestie dus zien eh...weg te werken. Dat viel nog niet mee want na zo'n nacht zijn pubers brak. En sloom, o zo sloom! Ik dacht dat Thomas erg was. Dat is hij ook, maar hij is niet de enige. We hebben met z'n allen ontbeten, waarna de heren wilden douchen. Op zich mooi maar o jeetje, wat nam dit een tijd in beslag. Daarna werd er weer sloom op de bank gehangen.
"Jongens" zei ik tenslotte "het is mooi geweest. You gotta move!".
"Mam" zei Thomas "je was wel een beetje bot tegen mijn vrienden. Maar wel grappig bot."
Met nieuwe energie stortte ik me op de wereld van bevrachtingsovereenkomsten, bare boat charters en wat dies meer zij.