vrijdag 17 februari 2012

Lancering STREET bij Paagman

Hebben jullie ook een puber in huis die dol is op skaten?
Ik ben altijd erg blij dat Thomas zo lichamelijk is ingesteld. Als jong jochie zat hij op judo, daarna was breakdancen aan de beurt en nu is hij al een paar jaar een fervent skater. Alles heeft echter een prijs en Tnomas is bepaald minder enthousiast als het op lezen aankomt. Hij maakt een uitzondering voor de boeken van Inez van Loon over skaten. Het is een vierdelige serie, SKATEWISE.

Het nieuwste boek STREET wordt op woensdagmiddag 29 februari gelanceerd bij Paagman in Den Haag. Er zijn veel prijzen te winnen: een BLIND skateboard, Etnies-schoenen, trucks, wieltjes of een gesigneerd exemplaar van STREET natuurluijk.

http://www.paagman.nl/skatewise


Inschrijven kan via de website van Paagman

dinsdag 14 februari 2012

Hoezo lastige puber?!


Wij ouders ervaren pubers dikwijls als lastig. Ze nemen niet meer zomaar alles van ons aan, gedragen zich soms grillig en richten zich zo sterk op de buitenwereld dat we ons een tikje overbodig gaan voelen. Voeg daar al onze bezorgdheid en angst aan toe en dan hoef je je niet te verbazen over lastige communicatie, uit de hand lopende gesprekken en een niet gering aantal ergernissen. In haar boek 'Hoezo lastige puger?!' bekijkt auteur Laura Tietjens de zaken heel anders.

Ze schrijft niet alleen over pubers, ze laat pubers ook uitgebreid aan het woord in meer dan tien diepte-interviews en tal van citaten. Op de foto's staan tieners van nu afgebeeld. De foto's zelf zijn door pubers gemaakt. Het boek nodigt uit om begrip op te brengen voor de tiener die zichzelf zoekt temidden van het tumult. Om te luisteren. Om ouderschap als de belangrijkste taak te beschouwen en ernaar te handelen. Inspirerend. Op de thuiswerkmamas-site heb ik een samenvatting van dit boek geplaatst. Ik zou zeggen: lezen. En als het je aanspreekt natuurlijk het boek zelf lezen. Het biedt echt tal van inzichten en adviezen en ik ken weinig ouders van pubers die daar geen behoefte aan hebben.

maandag 13 februari 2012

Hoezo lastige puber?!


De laatste maanden verdiep ik me intensief in het 'fenomeen' puber. Theorie en praktijk vullen elkaar daarbij mooi aan.

Ik heb net een geweldig boek over dit onderwerp gelezen, een uitgave van Scriptum, geschreven door Laura Tietjens. Dit is niet alleen een boek over pubers maar ook door en van pubers. Meer dan tien diepte-interviews en talrijke citaten bieden verhelderende inzichten. De aansprekende en moderne foto's waarop tieners staan afgebeeld zoals ze zijn werden ook door tieners gemaakt, nl door Crisilde van den Assem en Joren Molter.

Het boek gaat met name over hoe je de communicatie met je puber goed houdt.

Binnenkort ga ik een recensie/samenvatting van dit boek schrijven en op mijn thuiswerkmamas-site plaatsen. Nu houd ik het bij een citaat uit het boek. Een moeder is aan het woord: 'In Iran kenden we twee woorden niet': 'overspannen' en 'pubers' (Mitra, Iraanse moeder).