vrijdag 5 augustus 2011

Huis te koop in Den Haag

Een goede vriend van me -werkt in de bouw, groot gevoel voor stijl-heeft zijn huis te koop gezet hier bij mij in de straat.

Een heerlijk, ruim huis, tamelijk nieuw en uitstekend onderhouden.

Oordeel zelf:
http://funda.nl/47118479

maandag 1 augustus 2011

Kinderen van gescheiden ouders


Kennen jullie de spots van SIRE, waarin zichtbaar is hoeveel pijn ouders hun kinderen doen bij een scheiding, door lelijke dingen te zeggen over hun ex-partner, door ultimatums te stellen of door kinderen te dwingen om te kiezen? Beelden in zwart-wit, met op de achtergrond het schrijnende 'it's only words' en met de kreten van de boze, verwarde en verdrietige ouders symbolisch gekerfd op de lichamen van de kinderen? Ik kan er niet met droge ogen naar kijken. Het feit dat ook ik wel eens nare dingen heb gezegd in mijn wanhoop en frustratie zal daar vast iets mee te maken hebben. Ik vind het een confronterende maar zeer nuttige spot.

Als we het toch hebben over een scheiding en wat dit met kinderen doet nog even een vrolijke noot: Marja Baseler schreef een prima boek over dit thema: HEEN EN WEER, voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar over de emotionele en praktische aspecten waar kinderen na een scheiding mee te maken krijgen, zoals een eventuele verandering van school, het feit dat je opeens twee huizen hebt, je houding ten opzichte van je ouders. Uitgegeven door The House of Books, kost € 15,95.
http://www.ako.nl/product/9789044328530/heen-en-weermarja-baseler/

Want woorden kunnen verwonden, maar woorden kunnen ook helpen bij het helen.