dinsdag 27 september 2011

Baklust


Een paar maanden geleden ben ik koffie gaan drinken met een Italiaanse man voor wie ik net had getolkt bij het kopen van zijn appartement. Onder het genot van een espresso vertelde hij me dat hij niet zoveel emotie had gevoeld bij de transactie. "Ik weet gewoon niet zo goed wat ik met mijn geld moet doen dus heb ik dat appartement maar gekocht. Solide belegging." Tja, niet het type 'probleem' om medelijden mee te hebben.

Ook ik heb soms luxe-problemen. Een maand of zes geleden werd mijn keuken verbouwd. Ik ben heel blij met het resultaat. De periode van de verbouwing zelf verliep ook voorspoedig, al blijft het behelpen qua stof en herrie. Omdat ik tijdelijk zonder keuken zat had ik het perfecte alibi om buiten de deur te lunchen. Alle eetcafé's en restaurantjes uit de buurt heb ik aangedaan. Wat ik nog het meeste miste was een zachtgekookt eitje. Nergens kreeg ik het eitje dat ik wilde (4 minuten gekookt, niet meer, niet minder) behalve bij Baklust, een heerlijke plek om te ontbijten en te lunchen. Het interieur stemt meteen vrolijk, met heldere kleuren, vintage plaatjes en afbeeldingen van vogels. Houten stoelen en tafels. De citroentaart is er hemels en de bediening sympathiek. Het eten smaakt niet alleen heerlijk maar is ook voedzaam, gezond en eerlijk.

Mijn verbouwing ligt alweer een tijdje achter me maar nu en dan wip ik gewoon binnen bij Baklust, zo ook vandaag voor een stevige lunch: gebakken ei met gesmolten kaas, perensap.

Je kunt er ook lekker naar mensen kijken. De vorige keer zat er een jonge vrouw die erg op Anna Drijver leek, ik bedoel maar....

Woon je in Den Haag? Ga dan eens naar baklust: www.baklust.nl
en kijk zelf.

Ook kinderen zijn er van harte welkom! Toen ik ging lunchen zag ik maar liefst drie vertederende baby's....