donderdag 21 februari 2008

Designer baby

We leven in een rare maatschappij. Zo blijf ik me verbazen over het feit dat ik elke dag een gratis krantje kan meepikken. Ook als je blut bent kun je op de hoogte blijven van de actualiteit. Internet is uiteraard ook een grote bron van informatie. Toen ik aan het surfen was op de site www.wahm.nl (een site over thuiswerkmoeders)stuitte ik op een interview met Laura van den Brink, eigenares van www.designerbaby.nl, een professioneel ogende webwinkel. Ook erg leuk vond ik om te lezen dat Laura een heel boek heeft geschreven over het starten van een webwinkel, dat gratis kan worden gedownload van Internet via onlibri: www.onlibri.nl
Op deze manier steunt Laura met haar ervaring andere (aankomende)webmama's en dat vind ik een lovenswaardig initiatief.
Ik heb een kijkje genomen en haar boek (in PDF-format) gedownload, de inhoudsopgave ziet er veelbelovend uit...

woensdag 20 februari 2008

Kindertaal

Vandaag vertoef ik op 'kids planet' zoals ik dat pleeg te noemen en dat vind ik heerlijk. Overigens kan ik ook volop genieten van de dagen waarop ik veel tijd en energie aan mijn werk besteed, het is juist die afwisseling die het leven van een (thuis)werkende moeder zo aangenaam kan maken...

Hoe het ook zij, zo dadelijk komen Lara en Julie. Een tweejarige tweeling. Tweelingen fascineren me op de een of andere manier. Zo is de vader van mijn Thomas deel van een tweeling en mijn beste vriendin ook.

Grappig om te constateren is het verschil tussen Lara en Julie op het gebied van taal. Ze praten allebei heel goed, maar bij Julie zijn het hele zinnen, met een werkwoord: 'Waar is ie nou?', 'Wat is er nou?', 'Waar is ze nou?', 'Niet doen, Ajajijn' enz. Bij Lara gaat het veeleer om korte en krachtige boodschappen, zonder enig gebruik van werkwoorden. 'bang!', 'boos!', 'mooi', 'spook', 'honger'.
Het uiteindelijke resultaat is vaak hetzelfde, want de dames weten heel goed aan te geven wat ze willen. Maar wel elk op hun eigen manier.

En zo is het leven. Ieder zijn eigen wijsheid, ieder zijn eigen pad en ieder zijn eigen taal.

zondag 17 februari 2008

De Strategie van de beer, Lothar Seiwert, aanrader

Zie onderstaande link van Bol voor meer informatie:


De strategie van de beer
Seiwert, L.

Tijd

Tijd is, vergeef me het cliché, ons meest waardevolle bezit. Geld dat we verliezen kunnen we daarna weer terug verdienen, verspilde tijd niet. Ik beschouw het dan ook als een grote uitdaging om mijn tijd zo goed mogelijk in te delen. Enerzijds kan ik tevreden vaststellen dat ik een redelijk goede 'tijdmanager' ben. Immers, ik krijg behoorlijk veel gedaan op een dag, ben productief, kom zelden te laat en haal mijn krappe deadlines altijd. Zelfs als mijn wereld op zijn kop staat (wat de laatste periode wel eens is gebeurd) lukt het me om mijn afspraken na te komen. Toch heb ik nog heel wat te leren. Het is namelijk zo dat ik meestal wel een paar levensgebieden op orde heb (momenteel mijn moederschap, mijn vriendschappen en mijn werk), maar dat ik er meestals minstens even veel niet op orde heb (momenteel mijn conditie, mijn gewicht en mijn huis). Ik heb geleerd dat het echt zo is dat de dingen die je aandacht geeft, gaan groeien. Dat geldt voor planten, maar ook voor andere dingen. Als ik dagelijks met mijn financiën bezig ben, heb ik geen zorgen meer op dat gebied. Ga ik vijf keer per week naar de sportschool dan ben ik fit. Maak ik elke week meerdere sociale afspraken en ben ik actief qua mailen, dan houd ik mijn vrienschappen in stand. Maar op mijn veertigste heb ik nog altijd niet ontdekt hoe ik al die gebieden aandacht geef. Toch geef ik de moed niet op, want, zoals mijn zusje Florine mij lang geleden schreef toen het slecht met me ging: leven kun je leren.