woensdag 28 januari 2009

www.nultotzestien.nl

Vorige week liep ik door de Haagse Weimarstraat met Julie (3 jaar oud). Dat doe ik ovrigens wel vaker. Het tempo is dan laag, heel laag, want op woensdagen pas ik me aan het tempo van kinderen aan in plaats van dat ik van ze verwacht dat ze met mij meedoen. Het resultaat? Ik doe regelmatig 2 uur over een afstand van 500 meter. Voor kinderen is zowat alles de moeite om bij stil te staan. Die keer bijvoorbeeld vond Julie dat we een omgevallen kerstboom die op de stoep stond rechtop moesten zetten. Dat deden we. 'Wat zijn wij toch lief!' riep ze daarna blij.

Enfin. We kwamen voorbij een hele leuke kinderkledingzaak 'Van nul tot zestien', waar mijn oog al eerder op was gevallen. Een mooie grote ruimte, licht, ruimtelijk ingedeeld. Hippe kleren in frisse kleuren. Aparte etalage met vogeltjes. Julie en ik gingen naar binnen en ontdekten...een hele leuke en ondernemende winkeleigenares, tal van mooie kleren...hele geschikte kraamcadeaus (leuke mutsjes bijvoorbeeld), een echte aanrader. De winkel heeft ook een site: www.nultotzestien.nl

Neem een kijkje in de digitale of de echte winkel!

maandag 26 januari 2009

Flexmoeders

Dit bericht van Wendeline van Luijk kan wellicht nuttig zijn:

Ken je mensen die op zoek zijn naar een lieve en goede oppas voor hun kind? Ken je mensen die (willen) oppassen en die een vergoeding verdienen? Ben je zelf zo iemand? Ga dan naar www.flexmoeders.nl.

Het werkt als volgt:

Oppas(moed)ers schrijven zich in in onze databank.
Ouders zoeken in onze databank naar gastouderopvang bij hen in de buurt.
Via de zoekmachine op Flexmoeders.nl vinden zij elkaar eenvoudig en snel.

Huiselijk, flexibel en goedkoper
Gastouderopvang kan bij de kinderen thuis of thuis bij de oppas plaatsvinden. Gastouderopvang is kleinschalig, flexibel en je betaalt alleen de uren die je afneemt.

Veilig
Met een Bewijs van Goed Gedrag van de oppas, en een risico-inventarisatie van het oppasadres, voldoet opvang via Flexmoeders.nl aan de officiële regels voor kinderopvang.

Het Rijk betaalt mee
Als ouder kun je een bijdrage van het Rijk aanvragen. Die bijdrage kan flink oplopen. Bereken het voordeel met de rekenmodule op Flexmoeders.nl.

Aanmelden is vrijblijvend. Flexmoeders.nl berekent slechts 2,50 euro per maand aan bemiddelingskosten. Als het tot een oppasovereenkomst komt, betalen ouders daarna een laag bedrag aan administratiekosten. Dat maakt Flexmoeders.nl uniek: wij combineren kwaliteit met uitzonderlijk lage kosten!

Vriendelijke groeten,

Wendeline van Luijk

Ps. Past oma (weleens) op? Ook dán kom je, als je het via Flexmoeders regelt, in aanmerking voor een vergoeding van het Rijk. Wil oma geen geld voor het oppassen, dan kan zij het geld op een spaarrekening voor de kinderen storten! Contact | Privacy statement | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Betalingsvoorwaarden