donderdag 17 april 2008

De gelukkig(e) niet perfecte moeder

Één van de voordelen van het runnen van mijn thuiswerkmamasite is dat ik regelmatig mailtjes krijg van andere thuiswerkmoeders die mij wijzen op leuke sites, relevante boeken enz.

Onlangs tipte Tineke Schonck me over het boek dat zij samen met een vriendin heeft geschreven met de aansprekende titel: "De gelukkig(e)niet perfecte moeder'.
Zie voor meer info: www.deblijdemoeder.nl

Binnenkort zal Tineke overigens op de Thuiswerkmamasite vertellen over het schrijfproces en het uitgeven van het boek.

Zelf ga ik weer aan de (vertaal)slag, in al mijn onvolmaaktheid. Loop achter met mijn vertaalwerk omdat ik in huis aan het klussen ben, heb net een douche genomen om de verfklodders uit mijn haren te krijgen (had een plafond geverfd, wat is dat toch een k..-klus!)en zit nu weer braaf in mijn werkkamer, een niet perfecte moeder te zijn...

dinsdag 15 april 2008

Mijn droom

Op mijn vorige bericht kreeg ik een reactie van Jet, die zich terecht afvroeg wat mijn droom dan was.

Het is mijn droom om te schrijven. Als ik dat zeg, dan hoor ik vaak 'maar je schrijft toch al?'. Tot op zekere hoogte is dat waar, want ik schrijf heel wat bij elkaar aan berichten in de blog, kopij voor mijn site(s), lange mails aan vrienden nu en dan, artikelen en columns op andere sites en in een plaatselijke krant...maar ik wil MEER. Ik wil structureel schrijven en dan niet alleen over thuiswerken en moederen (hoewel die onderwerpen me dierbaar zijn en blijven), maar over leven, ziekte en dood. Hoop en wanhoop. Liefde en vriendschap.
Meerdere genres heb ik op het oog, van zelfhulpboeken tot literaire thrillers. Van korte verhalen tot jeugdboeken.
Gisteren had ik het erover met mijn zoon Thomas. 'Ik zou het fijn vinden om niet meer te vertalen', vertelde ik hem. Hij zei heel eigenwijs 'Tja, ik moet ook elke dag naar school. Je moet een plan maken en elke zaterdag en zondag schrijven'. Mmmm. Dat zou heel goed de praktijk kunnen worden, maar dat is dan niet zozeer mijn droom. In mijn niet erg realistische droombeelden verdeel ik mijn tijd tussen sporten, schrijven en tijd met vrienden en familie. Verdien ik een aardige boterham met mijn pen. Houd ik lezingen. En houd ik nog tijd over om te genieten van zonnige dagen als deze.

maandag 14 april 2008

Esther Jacobs

De creatieve middag onder leiding van Esther Jacobs (http://www.estherjacobs.info), waar ik het gisteren al even over had, overtrof mijn verwachtingen.
Ik ging er namelijk wel met een positieve insteek heen, maar dacht tegelijkertijd: tja, als je door gewoon een workshop te volgen je dromen zou kunnen realiseren, dan zouden we denk ik allemaal onze droombestemming al lang en breed hebben bereikt.
Deze gezonde dosis scepsis bleek echter onterecht. Want naar zo'n workshop gaan is een stap zetten naar het verwezenlijken van je ideaal. En dat voelt goed. En hoewel ik een fervent lezer ben, heeft de interactie met anderen absoluut meerwaarde. Ten eerste waren er natuurlijk Esther's leiding en bevlogenheid, die motiverend werkten. Ten tweede is het verfrissend om te merken hoe iedereen op een heel eigen wijze worstelt met ambities, dromen en idealen. Ten derde is het fijn om onbevangen met mensen tips te mogen uitwisselen en feedback te krijgen.
Meer weten over de workshop? Ga naar www.thuiswerkmamas.nl, onder de tab 'werken' en download mijn verslag en/of neem een kijkje op Esther's site.

zondag 13 april 2008

Thomas & workshop

In mijn blog komt mijn zoon Thomas relatief weinig aan bod. Dat is niet zonder reden.Thomas is nu tien jaar oud en ik vind het lastig om over hem te schrijven, niet omdat er niets te schrijven zou zijn, maar omdat het aanvoelt als inbreuk op zijn privacy. Het is één ding om over de schattige uitspraken van een vijfjarige te schrijven. Ongevraagd over de wereld van een tienjarige bloggen is andere koek, vandaar.

Workshop:
Zo dadelijk ga ik naar een workshop 'Realiseer je droom', geleid door Esther Jacobs. Ze lijkt me interessant, Esther Jacobs, heb al het nodige over haar gelezen, o.a. doch niet uitsluitend op haar site: http://www.estherjacobs.info/


Dus ik ga maar eens de deur uit, mijn droom tegemoet...