donderdag 12 mei 2011

Geld, geluk en de Vriendin


Goede vriendin A zei laatst tegen mij dat geld niet wezenlijk is. Ik begrijp precies wat ze bedoelt. Zo maakt geld niet gelukkig, zijn er schatrijke mensen die ziek worden en die niets tegen de ziekte kunnen beginnen ondanks hun miljoenen en worden we in de regel gelukkiger van goede vriendschappen dan van een indrukwekkend banksaldo. Wat ik wel weet is dat geldzorgen een mens flink ongelukkig kunnen maken.
Er zijn tijden geweest waarin ik bang was om de post open te maken en waarin ik een soort rekenmachine in mijn hoofd had die voortdurend actief was('als ik nou die en die opdracht aanneem kan ik dat gat dichten en als ik nog een spoedvertaling erbij neem kan ik zorgen dat de telefoon niet wordt afgesloten' dacht ik dan terwijl ik het eten stond klaar te maken). Die tijden zijn gelukkig voorbij. Wel blijf ik me verdiepen in geldzaken, want er valt altijd wel iets bij te leren. Zo heb ik net bij de bibliotheek het boek SUCCES van Anmemarie van Gaal geleend. Ik ben benieuwd naar wat deze kordate en succesvolle dame te melden heeft. Eerder las ik al met plezier boeken van Adriaan Hiele, Marieke Henselmans en Erika Verdegaal.

Het tijdschrift VRIENDIN vroeg aan drie alleenstaande moeders hoe zij de financiën aanpakken. Ik ben er eentje van. Het stuk staat in de Vriendin van deze week.