woensdag 10 februari 2010

Thuiswerken in loondienst

O, o,o, wat heeft Maxima veel kritiek over zich heen gekregen toen ze stelde dat DE Nederlander niet bestaat!

Welnu, DE thuiswerkmama bestaat ook niet. Thuiswerkmoeders zijn er in allerlei vormen: er zijn er die fulltime werken, er zijn er die 8 uur per week werken, er zijn alleenstaande thuiswerkmoeders en thuiswerkmoeders met een partner, thuiswerkmama's met 1 kind en thuiswerkmama's met 4 kinderen.

De meeste thuiswerkmama's die ik ken werken zelfstandig, maar onlangs ontving ik een bericht van Betty van der Schoot die al jaren thuiswerkt in loondienst. Telewerken wordt dit ook wel genoemd. Dat kan natuurlijk ook en is tegenwoordig in veel bedrijven en bij veel overheidsinstanties een mogelijkheid. De telewerker heeft in veel opzichten het beste van twee werelden: de zekerheid van een vast inkomen en de vrijheid om de tijd (deels) zelf in te delen. Veel telewerkers hebben een gedeelde werkweek: een deel thuis, een deel op kantoor. Dit biedt afwisseling en dat kan welkom zijn.

Werk jij in loondienst, zou je graag vaker thuis zijn en kunnen je werkzaamheden (deels) vanuit huis worden verricht? Ga dan een gesprek met je werkgever aan over de mogelijkheid om thuis te werken, wie weet wat het je brengt.

Geen opmerkingen: