zondag 24 januari 2010

WERELDWIJZER

Thomas heeft een prachtige tijd gehad op zijn basisschool DE WERELDWIJZER in Den Haag. Een kleinschalige school, die hem geborgenheid bood. Een school met een zeer bevlogen, enthousiast en competent team. Een gemengde school, die een afspiegeling vormt van de levendige Zeeheldenbuurt waarin de school is gevestigd. Hier leren jonge kinderen met verschillende achtergronden en geloofsovertuigingen met elkaar spelen. Jong geleerd is oud gedaan.

De politiek heeft de mond vol over het belang van kleine en gemengde scholen. In theorie is iedereen een voorstander. In de praktijk ligt een en ander genuanceerder.
Zo is het maar de vraag of de Wereldwijzer kan blijven bestaan.

Vandaag kwam ik weer in contact met mensen die een belangrijke rol spelen voor de Wereldwijzer, zoals Connie Burgers, die de directie assisteert en die zich sinds jaar en dag inzet voor zowel de Wereldwijzer als de Heilig Hartschool. En Brenda Fidder, een betrokken ouder en de leidende figuur achter het initiatief 'Red de Wereldwijzer'. Vurig hoop ik dat hun inspaningen niet voor niets zullen zijn.

En wie dit leest, in Den Haag woont en een kind heeft dat binnenkort naar de basisschool gaat...raad ik aan om een kijkje te gaan nemen in de Roggeveenstraat of op de site www.wereldwijzer.com

Geen opmerkingen: